Πεταλούδες : Η APEIRA SYRINGARIA (Lilac Beauty ) σαν ομοιοπαθητικό φάρμακο..

Ένα νεαρό κορίτσι 16 ετών ,ήρθε με επαναλαμβανόμενους πόνους στον αυχένα , οι οποίοι αρκετούς μήνες τώρα της περιορίζουν τις κινήσεις των χεριών και της προκαλούν διακοπή στον ύπνο της.
Είναι ένα πολύ εντυπωσιακό κορίτσι , με σγουρά ξανθά μαλλιά.Είναι καλόγουστα ντυμένη σε ανοιχτό καφέ , με πολύ καλά συνδυασμένα χρώματα.Παίζει άρπα αρκετό καιρό.Υποφέρει , επίσης, τακτικά από επιπεφυκίτιδα και έκζεμα ανάμεσα στα δαχτυλά της, κάτι που την δυσκολεύει αρκετά στην εξάσκηση της με την άρπα. Ελπίζει ότι η ομοιοπαθητική θα την βοηθήσει.
Η οικογενειακή της ζωή είναι κάτι παραπάνω από μπερδεμένη. Οι γονείς της συχνά απειλούν ότι θα χωρίσουν αλλά δεν το κάνουν ποτέ , για χάρη της.

Πολλές φορές έχει γίνει μάρτυρας των τσακωμών τους και μισεί το ότι την χρησιμοποιούν σαν γέφυρα μεταξύ τους.

Είναι καλή μαθήτρια , αλλά φοβάται ότι ποτέ δεν θα πραγματοποίησει το όνειρο της , να γίνει μια επαγγελματίας αρπίστρια.Νιώθει ότι δεν θα επιτύχει ποτέ εκτός, αν φύγει από το σπίτι και ξεφύγει από τις οικογενειακές τριβές {θέμα: ΑΔΥΝΑΜΙΑ }
Επιπλέον , είχε έναν νεαρό φίλο που αντιμετώπιζε κυστική ίνωση για μεγάλο χρονικό διάστημα.Αισθανόταν πολύ υπεύθυνη για εκείνον και τον πρόσεχε όσο πιο πολύ μπορούσε .{θέμα:ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ}


Κλαίει εύκολα όταν είναι μόνη της.Δεν εμπιστεύεται τους φίλους της και το πιο πιθανό είναι να την χρησιμοποιούν για να ακούει τα προβλήματά τους.Νιώθει ότι τίποτα δεν πάει καλά για εκείνη ,ότι πνίγεται μέσα σε καταστάσεις που δεν έχει κανέναν έλεγχο.         { θέμα: ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ }

Της αρέσει η φύση , τα ζώα αλλά όχι ο ήλιος.

Της αρέσουν τα γλυκίσματα , αλλά έχει απέχθεια στα λιπαρά φαγητά.
Ιδρώνει άφθονα.

Δοκιμάστηκαν διαφορετικά φάρμακα χωρίς αποτέλεσμα ,όπως cadmium ,agaricus, phosphorus, pulsatilla ,inachis io(πεταλούδα) .
Mόλις πήρε APEIRA η κατάσταση ξεκαθάρισε.

Δόθηκε APEIRA 200ch . Οι πόνοι στον αυχένα και το έκζεμα εξαφανίστηκαν. Αποφοίτησε και ζει μαζί με τον φίλο της σε ένα διαμέρισμα μακριά από τους γονείς της και ξεκίνησε τις σπουδές της στην μουσική.

Σημεία κλειδιά στα συμπτώματα της Apeira Syringaria :

Αισθησιασμός ,Ομορφιά, Χαρά,Καλαισθησία 

Είναι άτομα με καλλιτεχνική φύση,καλαίσθητα, ιδεαλιστές.

Υποφέρουν από μεγάλη απώλεια ενέργειας σε συνδυασμό με οικογενειακά προβλήματα . 

Σαν παιδιά νιώθουν υπεύθυνα για τα οικογενειακά προβλήματα στα οποία δεν έχουν κανένα έλεγχο.

Ελκύονται από ζώα , ειδικά από τις πεταλούδες. 

Είναι ζωντανοί ,δραστήριοι άνθρωποι , αναζητούν την ευχαρίστηση και την   διασκέδαση.

Συχνά αντιμετωπίζουν σοβαρές γενετικές ασθένειες.

Το συγκεκριμένο περιστατικό που αφορά την πεταλούδα Apeira Syringaria(Lilac Beauty) είναι μέρος μιας εργασίας για τις πεταλούδες ως ομοιοπαθητικά φάρμακα.
Η εργασία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Κατά καιρούς θα αναρτώνται περισσότερα στοιχεία, περαστικά, σημεία κλειδιά και συμπεράσματα για την ψυχοπαθολογία (essences) των πεταλούδων.

Bιβλιογραφία: Patricia Le Roux , Butterflies

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οτιδήποτε αναφέρεται για ομοιοπαθητικά σκευάσματα ή ομοιοπαθητικές πρακτικές, δεν θα πρέπει να θεωρείται συμβουλή θεραπείας.

Advertisements