Πεταλούδες: Η πεταλούδα ΝΥMPHALIS URTICAE » Small Tortoiseshell»


Ένα 15χρονο κορίτσι αντιμετωπίζει δυσκολία στην συγκέντρωση και ως εκ τούτου προβλήματα και στο σχολείο. Στο σχολείο δεν ακούει ποτέ, σκέψεις συνεχώς περνούν από το μυαλό της, δεν μπορεί να φέρει εις πέρας απλές εργασίες ή εντολές και οι βαθμοί της είναι γενικά στο χειρότερο δυνατό επίπεδο.
Είναι αγοροκόριτσο, αρνιέται να φορέσει φούστες από μικρή.(θέμα: ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ) . Παρόλα αυτά ο τρόπος που ντύνεται με κομψά jeans και καλόγουστες μπότες περιγράφουν την περηφάνεια της. Της αρέσουν τα κοσμήματα , ειδικά τα σκουλαρίκια.
Είναι καλλιτέχνης και ζωγραφίζει σε μετάξι.
Οι γονείς της είναι χωρισμένοι και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλο με πικρία.
Επιθυμεί φρούτα και λαχανικά,απεχθάνεται το κρέας.
Αισθάνεται καλύτερα το καλοκαίρι , στον ήλιο . Μισεί το χειμώνα και εύχεται απλά να μπορούσε να αδρανοποιείται.
Από παιδί υποφέρει από έκζεμα στο εσωτερικό των αγκώνων και πίσω από τα γόνατα , το οποίο δεν θεραπεύτηκε ποτέ ολοκληρωτικά , παρόλο που μετά την URTICA URENS είναι πολύ καλύτερα.
Φαίνεται πως η κνίδωση άρχισε μετά από ένα ατύχημα που είχε με το ποδήλατο , ενώ μάθαινε να το οδηγεί στην ηλικία των τριών . Έπεσε μέσα σε ένα σημείο με τσουκνίδες και είχε τσιμπηθεί πολύ σοβαρά. H επακόλουθη κοκκινίλα συνεχίστηκε όλο το καλοκαίρι και ανταποκρίθηκε μόνο στην θεραπεία από κορτιζόνη. (θέμα: ΤΣΟΥΚΝΙΔΕΣ)
Αρχικά δόθηκε PHOSPHORUS ,γιατί είχε μακριά άκρα/μέλη και κουραζόταν εύκολα.Στην επόμενη συνάντηση δόθηκε SEPIA.
Αργότερα δοκιμάστηκε TUBERCULINUM και PULSATILLA αλλά κανένα δεν δούλεψε.
To ότι είναι αγοροκόριτσο, την γονική απώλεια , μαζί με την κατάσταση του δέρματος και την ευαισθησία στις τσουκνίδες , οδήγησαν στις πεταλούδες. Το γεγονός ότι είναι καλύτερα το καλοκαίρι οδήγησαν στην Small Tortoiseshell( που στα γαλλικά λέγεται Le Petite ή Tortue Vanesse de L’Ortie – ortie στα γαλλικά είναι η τσουκνίδα.
Δόθηκε NΥMPHALIS URTICAE 200C και μπήκε ένα τέλος στα δερματικά της.

Αντίδραση:
Η NYMPHALIS θεράπευσε το έκζεμα σε μερικές μέρες.Το “πεταλουδίσιο” της μυαλό ηρέμησε και έγινε και εκείνη περισσότερο ήρεμη.Μία δόση ακόμα σε 1Μ την σταθεροποίησε εντελώς.

Σχόλια:
Η αγορίστικη συμπεριφορά της και η ανήσυχη συμπεριφορά της ενδείκνυαν συνταγογράφηση από πεταλούδα.Το ότι καλυτέρευε το καλοκαίρι οδήγησαν σε 2 πεταλούδες την INACHIS IO και την NYMPHALIS.
Αλλά η NYMPHALIS επιβεβαιώθηκε εξαιτίας της θέματος της σεξουαλικής
ταυτότητας και της σύνδεσης της με τις τσουκνίδες.

Σημεία κλειδιά στα συμπτώματα της ΝΥPHALIS URTICAE:

* H έννοια της εγκατάλειψης.
Συχνό σε όλες τις πεταλούδες.
*Η επιθυμία να αλλάζουν/μεταμορφώνονται , μαζί με σύγχυση σεξουαλικής ταυτότητας.
Θέλουν να εντυπωσιάζουν με ένα διαφορετικό τρόπο, μπερδεμένο με τη δική τους ταυτότητα – ως εκ τούτου ενδιαφέρονται για την αλλαγή της εμφάνισης / μεταμόρφωση.
* Θεραπεία για δερματικές καταστάσεις, συνδεδεμένα με τσουκνίδες.
Το έκζεμα ή/και η κνίδωση είναι συχνό στις πεταλούδες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, συχνά συνδέεται με τις τσουκνίδες ,που θεραπεύονται με ομοιοπαθητική.
* Χειρότερα το χειμώνα μαζί με προβλήματα συγκέντρωσης.
Αυτό το επιβεβαιώνει η συνταγογράφηση σε αυτήν την πεταλούδα.

Συμπέρασμα: Η NYMPHALIS URTICAE βοηθά τα νεαρά άτομα με προβλήματα σεξουαλικής ταυτότητας , που ψάχνουν για αλλαγή/μεταμόρφωση.

Το συγκεκριμένο περιστατικό που αφορά την πεταλούδα είναι μέρος μιας εργασίας για τις πεταλούδες ως ομοιοπαθητικά φάρμακα.
Η εργασία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Κατά καιρούς θα αναρτώνται περισσότερα στοιχεία, περαστικά, σημεία κλειδιά και συμπεράσματα για την ψυχοπαθολογία (essences) των πεταλούδων.

Bιβλιογραφία: Patricia Le Roux , Butterflies

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οτιδήποτε αναφέρεται για ομοιοπαθητικά σκευάσματα ή ομοιοπαθητικές πρακτικές, δεν θα πρέπει να θεωρείται συμβουλή θεραπείας.

Advertisements