Πεταλούδες: Η πεταλούδα LIMENTIS BREDOWII «Τhe Californian sister» σαν ομοιοπαθητικό φάρμακο !

Αυτή η εντυπωσιακή πεταλούδα από την Καλιφόρνια  ήταν από τις πρώτες πεταλούδες που έγιναν proving στην Ομοιοπαθητική . Η συγκεκριμένη  έχει αίσθημα εγκατάλειψης, απουσία πατρικής ασφάλειας αλλά και έντονo οικογενειακό αίσθημα με προσκόλληση στο οικογειακό περιβάλλον.

Family:Nymphalidae

Sub-Family: Nymphalinae

Tribi: Nymphalini

Genus: Limenitis

Species: Limenitis Bredowii

Sub-Species: Limenitis Bredowii Californica

 

Τον Ιούνιο του 2007 , έφεραν ένα νεαρό κορίτσι , 15 ετών,το οποίο υπέφερε από κατάθλιψη ,που είχε αρχίσει περίπου πριν 4 μήνες και συνεχώς επιδεινωνόταν.

Η κατάθλιψη εμφανίστηκε σαν αντίδραση, όταν ο πατέρας της  έφυγε με άλλη γυναίκα.Παρόλο που , είχε ήδη επίγνωση  των προβλημάτων που είχαν οι γονείς της στον γάμο τους και ο χωρισμός τους ήταν αναγκαίος.

Ήταν ένα όμορφο κορίτσι , με ωραίο δέρμα και καλαίσθητη εμφάνιση , παρά την κατάθλιψη της. Ήταν ανορεξική και είχε χάσει 6 κιλά μέσα σε λίγους μήνες .Η άρνηση της για φαγητό,  σχετίζεται με  την περιφρόνηση της και την αντίδρασή της στον χωρισμό των γονιών της.

Από τότε που ο πατέρας της έφυγε , έχασε όλη την χαρά της για ζωή. Ήταν εντυπωσιακό ότι η φωνή της συνεχώς εξαφανιζόταν και ουσιαστικά «ψιθύριζε τα συμπτώματα της στο αυτί μου». Έλεγε ότι από τότε ήταν εγκατελελειμμένη και θεωρούσε ότι ήταν το αδύναμο μωρό της μαμάς της .(θέμα: Νιώθουν ότι είναι μωρά )

Αρνιόταν κάθε επαφή με τον πατέρα της από τότε που εκείνος έφυγε.

Έλεγε συνεχώς το πόσο υποφέρει για την μητέρα της και κουβαλά μέσα της την πληγή της μητέρας της  σαν μια πληγή που αιμορραγεί , νιώθοντας άδεια και εγκαταλελειμμένη.

Λατρεύει να χορεύει . «Μ αρέσει πολύ να στριφογυρίζω» λέει , « Η Σάλσα, το rock and roll , περισσότερο από όλα το Βαλς , με κάνουν να αισθάνομαι  υπέροχα και πολύ χαρούμενη».

« Είναι κοινωνικό κορίτσι , έχει φιλίες μεγάλης διάρκειας. (θέμα: Αισθήματα αγάπης) .Πιστεύει πολύ στην οικογένεια της (θέμα :Οικογένεια)  και είναι αφοσιωμένη, γι αυτό βρίσκει την συμπεριφορά του πατέρα της αδύνατον να την συγχωρέσει. Το κυριότερο σύμπτωμα της  πως έχει εγκαταλειφθεί ενισχύει τα συναισθήματα της , πως είναι μόνη και απροστάτευτη ». (θέμα:Είναι παιδί χωρίς προστασία).

Aπό άποψη κλινικών συμπτωμάτων : για χρόνια  ταλαιπωρούνταν από ρινίτιδα  και βουλωμένη μύτη, κάτι που δεν παρεμπόδιζε την αίσθηση της όσφρησης, έκανε δύσκολο τον ύπνο της , ειδικότερα την άνοιξη λόγω της γύρης.

«Ονειρεύεται συχνά – περισσότερο  ουρανοξύστες , στους οποίους σκαρφαλώνει γρήγορα, μόνο και μόνο για να δει τον εαυτό της να πέφτει από την κορυφή».

Είναι καλύτερα στον ανοιχτό αέρα έχει μεγάλη επιθυμία στα αλλαντικά , ειδικότερα στο μπέικον ,στο κρύο γάλα και στους χυμούς.

Δόθηκε Phosphoric Acid.

Mετά από ένα μήνα επέστρεψε χωρίς να έχει βελτιωθεί πουθενά.

Σε αυτό το σημείο , λόγω της κομψότητας , της ευφράδειας της  και του αισθήματος εγκατάλειψης (κάτι που είναι  κοινό σε όλη την οικογένεια των Λεπιδόπτερων) δόθηκε Graphium. Εξαιτίας  της φρεσκάδας και της ζωτικότητας της.

Αποτέλεσμα: Η πεταλούδα Graphium βοήθησε στην ανορεξία της και φαινόταν περισσότερο ήρεμη στην επόμενη επίσκεψη της.

«Πεπεισμένη πως το κατάλληλο φάρμακο είναι μια πεταλούδα , λόγω της ομορφιάς της και του θέματος εγκατάλειψης , έδωσα Limenitis Bredowii, στηριζόμενη στο ρεπέρτορυ και στο proving της Nancy Herrick (Αμερικανίδα Ομοιοπαθητικός )»

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά!

 

Αποτέλεσμα έναν χρόνο αργότερα:

Όλα επέστρεψαν στο φυσιολογικό: η θεραπεία την μεταμόρφωσε .

Δεν είχε πλέον προβλήματα στην μύτη και είχε πάρει κάποια κιλά.

 

Repertory:

Generalities/Exertion/physical/desires

Generalities/Food and drinks/bacon /desires

Mind/Cheerfulness/gaiety/happiness/tendency/lightness/with feeling of

Stomach/Appetite/capricious/hunger/but knows not for what or refuses things when offered

Speech and Voice/ Voice /Whispering

Nose /Obstruction

 

Σχόλια:

Η διαφοροδιάγνωση ανάμεσα ανάμεσα στην πεταλούδα Graphium και στην  Limenitis  είναι στο όνειρο σπιτιού  ή ουρανοξύστη.

Η Limenitis , σαν φάρμακο, είναι πολύ λιγότερο ρηχή και επιπόλαια σε σχέση με την Graphium.Oι  αξίες για το σπίτι και την οικογένεια κυριαρχούν στην  Limenitis .

Αυτό το κορίτσι  δεν είχε το πρόβλημα της μπερδεμένης σεξουαλικότητας που συναντάται στην Graphium.

Από όλες τις πεταλούδες , η  Limenitis , είναι η πιο όμορφη , η πιο σταθερή , η πιο προσγειωμένη, η πιο πιστή.

 

Σημεία κλειδιά στα συμπτώματα της  LIMENTIS BREDOWII :

 

  •  Νιώθουν ότι είναι μωρά, παιδιά, εφήβοι.

Νιώθουν πολύ μικρά , εύθραυστα , εκτεθειμένα . Είναι συχνό το αίσθημα εγκατάλειψης, αλλά συνδέεται με το γεγονός ότι το νιώθουν ανασφάλεια από τους ενήλικες, ( φαίνονται πως είναι θύματα των ενηλίκων).

  •  Αισθάνονται σαν ένα παιδί που δεν είναι προστατευμένο από τους ενήλικους.

Οι ενήλικοι τα έχουν προδώσει.Σαν αποτέλεσμα αποτραβιούνται σε ένα καταθλιπτικό κόσμο, όπως κρύβονται και οι κάμπιες .

  • Σεξουαλικότητα

Οι ασθενείς έχουν πολύ ανεπτυγμένη σεξουαλικότητα.

  •  Σωματική συνειδητότητα και αισθησιασμός.

Είναι ελκυστικοί ,απολαμβάνουν να φορούν ζωηρά χρώματα και ρούχα.Οι γυναίκες είναι πολύ καλές στις δουλειές του σπιτιού.

  •  Συναισθήματα αγάπης. 

Η αγάπη είναι κάτι έντονο και συχνό στις πεταλούδες.Όμως στην πεταλούδα Limenitis είναι χαρακτηριστική η σταθερότητα και η ανάγκη για οικογενειακή αρμονία , με τον πατέρα και την μητέρα στον οικογενειακό πυρήνα.

  •   Μητέρα, πατέρας , οικογένεια.Σπίτι.

Είναι πολύ κοντά με την οικογένεια τους . Το σπίτι που ζούν είναι ένας χώρος , που δεν πρέπει να παραβιαστεί .

 

Συμπέρασμα  :

Η LIMENTIS BREDOWII μπορεί να δοθεί σε περιπτώσεις όπου υπάρχει έντονο το αίσθημα της εγκατάλειψης. Νεαρά άτομα που υποφέρουν από έlλειψη γονικής (συναισθηματικής ) σύνδεσης ή γονείς που δεν μπορούν να δώσουν στα παιδιά τους το αίσθημα της ασφάλειας.

Τους χαρακτηρίζει ένας ισχυρός δεσμός πίστης και ειδικότερα προσκόλλησης σε αξίες που αφορούν την οικογένεια/το σπίτι.

…..
Το συγκεκριμένο περιστατικό που αφορά την πεταλούδα LIMENTIS BREDOWII είναι μέρος μιας εργασίας για τις πεταλούδες ως ομοιοπαθητικά φάρμακα.Η εργασία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Κατά καιρούς θα αναρτώνται περισσότερα στοιχεία, περαστικά, σημεία κλειδιά και συμπεράσματα για την ψυχοπαθολογία (essences) των πεταλούδων.

Bιβλιογραφία: Patricia Le Roux , Butterflies

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οτιδήποτε αναφέρεται για ομοιοπαθητικά σκευάσματα ή ομοιοπαθητικές πρακτικές, δεν θα πρέπει να θεωρείται συμβουλή θεραπείας.

Advertisements