Πεταλούδες: Η πεταλούδα INACHIS IO «The European Peacock » σαν ομοιοπαθητικό φάρμακο !

H περίπτωση   αφορά ένα 6χρονο αγόρι   με πρόβλημα συγκέντρωσης . Είναι άτακτος και ανήσυχος στην τάξη. Δεν κάθεται στο θρανίο , είναι ανυπάκουος και το σχολείο κάλεσε τους  γονείς του να  κάνουν κάτι για την συμπεριφορά του. Το μόνο που κάνει είναι να παίζει όλη μέρα , όπως ακριβώς οι πεταλούδες.

Είναι μικρόσωμος ,συνεχώς σε εγρήγορση , χαρούμενος και πολύ ενεργητικός.

Επιθυμεί ζάχαρη και απεχθάνεται το κρέας .

«Πρότεινα να επισκεφτούν το τοπικό κέντρο για προβληματικά παιδιά , ώστε να ζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη»

Στις απαντήσεις που δώθηκαν αναφορικά με το οικογενειακό περιβάλλον φάνηκε πως  ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία πειθαρχία. Η ζωή στο σπίτι εξελίσσεται σε χαλαρούς ρυθμούς ,ο πατέρας είναι καλλιτέχνης και συχνά απών. Το παιδί κάνει ότι του αρέσει . Αυτό που του αρέσει περισσότερο είναι να  μεταμφιέζεται , ειδικά με Βενετσιάνικες μάσκες που έχουν δύο πρόσωπα. (θέμα:  Δύο πρόσωπα)

Αυτές οι μάσκες σχεδιάστηκαν με 2 διαφορετικές πλευρές , έτσι ώστε να δείξουν το δίπολο στους χαρακτήρες των ανθρώπων .

Σημείωση: Eίναι ο αμυντικός μηχανισμός της Inachis io  για  να προστατεύεται από τα αρπακτικά ζώα .(θέμα:ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ)

Η οικογενειακή ζωή αυτού του παιδιού σίγουρα θα μπορούσε να του δημιουργήσει αίσθημα εγκατάλειψης και απουσία πειθαρχίας (προτύπου).

Κλαίει πολύ εύκολα , αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ κοινωνικό και στοργικό. Δώθηκε Pulsatilla 200ch  χωρίς καμία επιτυχία.

Επέστρεψε δύο μήνες αργότερα , με τα αποτελέσματα των ψυχολογικών εκτιμήσεων , τα οποία ήταν «καταστροφικά». Είχε όλα τα είδη των νευρικών προβλημάτων , με κυριότερο την χωροχρονική δυσπραξία (spatio-temporal  dyspraxia ) , για το οποίο τώρα  δέχεται  βοήθεια.

Δόθηκε Tarentula (αράχνη) , εξαιτίας της ακατάπαυστης ενεργητικότητας .

Αλλά αυτές οι μάσκες διπλής όψης θύμισαν τις πεταλούδες . Απορρίφθηκε η πεταλούδα Graphium . Το « μάτι της γάτας» που έχει η Inachis Io  ήταν εκείνο που έδωσε το στοιχείο κλειδί και συνταγογραφήθηκε Inachis Io  1Μ.

Αποτέλεσμα: Η ακατάπαυστη ενεργητικότητα  σταδιακά άρχισε να εξαφανίζεται, το παιδί ηρέμησε ,έγινε λιγότερο νευρικό και περισσότερο συνεννοήσιμο.

Σχόλιο: Η  διπλής όψης  μάσκα δείχνει  πως υπάρχει ανάγκη να κρυφτεί αλλά και να βλέπει την ,όποια, απειλή .

 

 

Σημεία κλειδιά στα συμπτώματα της ΙNACHIS IO :

  •  Aπώλεια κατεύθυνσης που οδηγεί  σε αίσθημα εγκατάλειψης.

Αυτά τα παιδιά χρειάζονται όρια και αρχές.

  •  Υποφέρουν από έλλειψη συγκέντρωσης/μνήμης.

Είναι καλή θεραπεία για παιδιά που δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στο    σχολείο .

  •  Μεταμόρφωση

Αγαπούν την μεταμφίεση  και συχνά τους αρέσουν οι μάσκες διπλής όψης .Αυτό αποκαλύπτει τον φόβο στον επικείμενο κίνδυνο.Τους αρέσουν τα   ζωντανά χρώματα.

  •  Όνειρα με πεταλούδες

Μιλούν για όνειρα ή αγαπούν τις πεταλούδες.

  • Τους αρέσει να παίζουν και εντυπωσιάζονται  από τις μάσκες διπλής όψης.

Ζούν μια ζωή  διαρκής  ευχαρίστησης και διασκέδασης

Family:Nymphalidae

Sub-Family: Nymphalinae

Tribi: Nymphalini

Genus: Inachis

Species: Inachis Io

 

H  INACHIS IO  είναι καλή θεραπεία για ανήσυχα παιδιά , που αισθάνονται την απειλή ενός επικείμενου κινδύνου και τους αρέσει να παίζουν συνεχώς , ιδίως με μάσκες διπλής όψης.

Το συγκεκριμένο περιστατικό που αφορά την πεταλούδα INACHIS IO είναι μέρος μιας εργασίας για τις πεταλούδες ως ομοιοπαθητικά φάρμακα.Η εργασία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Κατά καιρούς θα αναρτώνται περισσότερα στοιχεία, περαστικά, σημεία κλειδιά και συμπεράσματα για την ψυχοπαθολογία (essences) των πεταλούδων.

Bιβλιογραφία: Patricia Le Roux , Butterflies

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οτιδήποτε αναφέρεται για ομοιοπαθητικά σκευάσματα ή ομοιοπαθητικές πρακτικές, δεν θα πρέπει να θεωρείται συμβουλή θεραπείας.

Advertisements