Πεταλούδες: Η πεταλούδα EUPHYDRYAS AURINIA (The Marsh Fritillary) σαν Ομοιοπαθητικό φάρμακο

images-35
«Η Ζωή , 18 μηνών, υποφέρει από έκζεμα σε όλο της το σώμα.Έχει ήδη
επισκεφτεί αρκετούς δερματολόγους και ομοιοπαθητικούς  αλλά από τίποτα δεν είχε βοηθηθεί.»
Αυτή την περίοδο έχει μολυνθεί  σοβαρά  και το δέρμα της έχει εκκρίσεις.
Υπάρχει έντονη φαγούρα  και στον τοπικό βρεφονηπιακό σταθμό αρνήθηκαν να  την δεχτούν
(πήγαινε ήδη) λόγω των αποκρουστικών σημαδιών της.

Είναι ζωντανή , χαρούμενη  ,αλλά  ανήσυχη και υπερκινητική.(θέμα:ΤΑΡΑΧΗ )  Φαίνεται πως  η κατάσταση του δέρματος της βελτιώνεται κατά πολύ  στο φως του ήλιου.Το καλοκαίρι παρόλο που το έκζεμα παραμένει , φαίνεται πως στεγνώνει λίγο. Πέρυσι  τον Ιούλιο έκαναν οικογενειακές διακοπές στην Βρετανία ,όπου υπήρχε συνεχής συννεφιά  και το έκζεμα επανήλθε.

H κατάσταση του οικογενειακού της περιβάλλοντος άλλαξε δραματικά κατά την διάρκεια της σύντομης ζωής της.Όταν ήταν  6 μηνών,  η βιολογική της μητέρα πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας.

Από τότε και μέχρι σήμερα  ο πατέρας της , την  φροντίζει αρκετά καλά  μαζί με την νέα του φιλενάδα. Οι παππούδες  βοηθούν και εκείνοι με την σειρά τους στην ανατροφή της.

Όταν ήταν 9 μηνών  ξεκίνησε να πηγαίνει στον βρεφονηπιακό σταθμό, κάτι που επίσης επιδείνωσε την κατάσταση της.

Συνταγογράφηθηκε Medorrhinum ,χωρίς αποτέλεσμα.Μετά δοκιμάστηκε Sulphur,Psorinum , Sulphur Iodatum ,Rhus tox και μερικά ακόμα χωρίς κανένα αποτέλεσμα πάλι.

Ζητήθηκε να επισκεφτούν έναν έμπειρο δερματολόγο στο τοπικό νοσοκομείο , ο οποίος υποστήριζε πάρα πολύ την ομοιοπαθητική.

Συνέστησε κάποιες συνεδρίες   έκθεσης σε υπεριώδη ακτινοβολία  , σε μικρές δόσεις . Το αποτέλεσμα ήταν  ότι μετά από 5 συνεδρίες  το έκζεμα εξαφανίστηκε.(θέμα: ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ)
images-36

Δόθηκε EUPHYDRYAS 1M.

Σχόλια:

 *Aυτό το παιδί  βίωσε  έντονα το αίσθημα της απώλειας και επιδεινώθηκε περισσότερο από μετά την δεύτερη  εγκατάλειψη που ένιωσε όταν δεν   την δέχτηκαν  πίσω στον βρεφονηπιακό σταθμό.

*Είναι ανήσυχο παιδί  εξαιτίας  του κνησμού που υπάρχει.

To στοιχείο που διαλεύκανε το περιστατικό ήταν η βελτίωση  με την έκθεση στον ήλιο.

(Πολλοί δερματολόγοι συστήνουν τις ακτινοβολίες με ακτίνες UV σαν λύση σε παρόμοιες περιπτώσεις)

euphydryas aurinia, oruga

Family: Nymphalidae

Sub-Family: Nymphalinae

Genus: Εyphydryas

Species: Εyphydryas aurinia

Σημεία κλειδιά  στα συμπτώματα της  Euphydryas Aurinia:

  •  Αίσθημα εγκατάλειψης και ταραχής.

Όπως σε όλες τις πεταλούδες που μελετήθηκαν μέχρι τώρα , υπάρχει η  ιδέα της εγκατάλειψης που συχνά βιώνεται σαν επιβεβλημένη εμπειρία απώλειας της σταθερότητας  τους.

  •  Διάθεση για αλλαγή και μεταμόρφωση .

Στα παιδιά αυτά αρέσει να αλλάζουν το μέρος που κατοικούν  και να το διακοσμούν ξανά.

  • Καλυτερεύουν στον ήλιο.

Αυτά τα παιδιά είναι κουρασμένα ,εγκαταλελειμμένα ,ταραγμένα όταν δεν υπάρχει ήλιος  και παραμένουν έτσι μέχρι να ξαναεμφανιστεί .

Συμπέρασμα: Η Euphydryas Aurinia είναι καλό φάρμακο για εκείνους που επιβεβαιώνουν το στοιχείο πως νιώθουν καλύτερα στον ήλιο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό που αφορά την πεταλούδα EUPHYDRYAS AURINIA  είναι μέρος μιας εργασίας για τις πεταλούδες ως ομοιοπαθητικά φάρμακα.
Κατά καιρούς θα αναρτώνται περισσότερα στοιχεία, περαστικά, σημεία κλειδιά και συμπεράσματα για την ψυχοπαθολογία (essences) των πεταλούδων.

Bιβλιογραφία: Patricia Le Roux , Butterflies

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οτιδήποτε αναφέρεται για ομοιοπαθητικά σκευάσματα ή ομοιοπαθητικές πρακτικές, δεν θα πρέπει να θεωρείται συμβουλή θεραπείας.

Advertisements