Πεταλούδες: Η πεταλούδα Acherontia atropos ομοιοπαθητικό φάρμακο

images-13

‘Ενα  4χρονο   παιδί  με δερματικά προβλήματα και αλλεργία στα έντομα, κυρίως στα τσιμπήματα από μέλισσες.[θέμα:ΜΕΛΙΣΣΕΣ]

Για την ακρίβεια το είχε τσιμπήσει μια μέλισσα και είχε εμφανίσει οίδημα και πνιγμονή (ασφυξία) .[θέμα:ΑΣΦΥΞΙΑ]

Με την αφορμή αυτού του περιστατικού ο αλλεργιολόγος ανακάλυψε ότι έχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς και στα ακάρεα της σκόνης.

Υπέφερε από πολλές βρογχίτιδες στην βρεφική του ηλικία και είχε εμβολιαστεί αρκετές φορές.

Το οικογενειακό του περιβάλλον κρίνεται το λιγότερο ως ασταθές .Ο πατέρας του απουσιάζει από την ανατροφή του και η μητέρα του , από τότε που έφυγε ο πατέρας του, έχει αλλάξει 3 ερωτικούς συντρόφους , συνεπώς δεν είχε ποτέ σταθερό πατρικό πρότυπο.

Ο πατέρας είναι ξαναπαντρεμένος και έχει ακόμη 3 παιδιά .

Το παιδί τους επισκέπτεται ανά δεκαπενθήμερο.

data

Του αρέσει πολύ να παίζει , συγκεντρώνεται δύσκολα, του αρέσουν οι ιστορίες για πειρατές και το έμβλημά τους: το κρανίο με τα κόκαλα. Συνήθως ντύνεται σαν πειρατής  και κρατά το σπαθί του στο κρεβάτι . [θέμα:ΠΕΙΡΑΤΕΣ]

Επιθυμεί  να φάει έντονα μέλι και γλυκίσματα.

To αγόρι αυτό ταιριάζει στην εικόνα πεταλούδας λόγω  των πολλαπλών  απωλειών στο  θέμα του πατέρα , που προκάλεσε αίσθημα ανασφάλειας.Το είδος του ντυσίματος είναι και αυτό χαρακτηριστικό των πεταλούδων .

Χορηγήθηκε ACHERONTIA ATROPOS  , λόγω της εμμονής που είχε με τους πειρατές  και της  αλλεργίας του στις μέλισσες

 

images-12

Σημεία  κλειδιά στα συμπτώματα της ACHERONTIA ATROPOS :

  •  Αίσθημα εγκατάλειψης
 Όπως όλες οι πεταλούδες .
  • Σύνδεση με μέλι και μέλισσες

Μπορεί να υπάρχει αλλεργία στα τσιμπήματα και να επιθυμούν έντονα μέλι .

  • Δερματικά συμπτώματα

Συχνά κνίδωση ή έκζεμα.

  • Καλό φάρμακο για ζωηρά ,ακούραστα  παιδιά που συνδέονται με πειρατές . Αυτές οι ενδείξεις συναντώνται στα παιδιά πεταλούδες που υποφέρουν  από διαταραχή ελλειμματικής προσοχής .Αγαπούν τις ιστορίες με πειρατές και το αντίστοιχο ντύσιμο.

 

  • Ασφυξία

Όλοι  όσοι συμμετείχαν στα provings εμφάνισαν σημάδια ασφυξίας .

 

Προσωπικό Σχόλιο :

Σαν πεταλούδα εξωτερικά έχει δύο γνωρίσματα: το σώμα μοιάζει εκπληκτικά με μέλισσας και στα φτερά σχηματίζεται ένα μικρό πειρατικό κρανίο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό που αφορά την πεταλούδα Acherontia atropos  είναι μέρος μιας εργασίας για τις πεταλούδες ως ομοιοπαθητικά φάρμακα.Η εργασία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Κατά καιρούς θα αναρτώνται περισσότερα στοιχεία, περαστικά, σημεία κλειδιά και συμπεράσματα για την ψυχοπαθολογία (essences) των πεταλούδων.

Bιβλιογραφία: Patricia Le Roux , Butterflies

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οτιδήποτε αναφέρεται για ομοιοπαθητικά σκευάσματα ή ομοιοπαθητικές πρακτικές, δεν θα πρέπει να θεωρείται συμβουλή θεραπείας.

Advertisements